De uovervinnelige

Da har jeg, i kveld vært å sett den siste filmen om hvordan Nelson Mandela skal samle et splittet Sør Afrika etter at han kom til makten. Det velger han blant annet å gjøre via sport, nærmere bestemt rugby. Målet var å vinne VM på hjemmebane, noe som virket helt bak mål på den tiden.

Filmen var veldig bra. Gode skuespillere som Morgan Freeman og Matt Damon gjør sitt for filmenn. Spesielt synes jeg Freeman var veldig god i rollen som Mandela. Filmen hadde meget gode beskrivende scener av det skillet som var der nede, og hvor vanskelig det var for Mandela å skulle få svarte og hvite til å, ikke bare akseptere hverandre, men også jobbe sammen, skape en enhet og reise en nasjon fra ruinene. For dem som er litt interessert i historien, er dette en film du må se. Den er spennende, små innslag av humor og den gir noen og enhver noe å tenke på. Den minner oss om hvordan historien har vært, slik at den ikke skal gjenta seg.

Jeg synes også den var gripende i flere scener, og spesielt siste del, finalen. Lurer faktisk litt på hvordan dette er filmet. De er på en stadion med 63 000 tilskuere ogmed en vanvittig stemning.

Karakter? Jeg gir den 5.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i film og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s