Sør Afrika del4

Etter safarien hadde vi npen dager uten noen spesiell agenda. Vi slappet av og nøt livet i Vanderbijlpark. Vi var og shoppet en dag, fikk kjøpt litt klær o.l på et senter rett ved. Greien her er at når du kommer og skal parkere bilen, stpr det folk klar dor å spørre om de skal passe på den mens du er inne og handler, så får de noen rand etterpå. Vi ville også gi dem penger, ikke vare litt heller. Vabligvis gir man gjerne mellom 10 og 30 rand, v endte vel opp med å gi rundt 300. Du skulle sett øynene på henne, hun så helt vanntro ut. Da den første forskrekkelsen gikk over, smilte hun det største smilet i hele verden. Hun vinket oss fint ut, og når vi var kommet litt avgårde, peiste hun rett til de andre og viste hva hun hadde fått. Priceless.

En annen dag dro vi og og kjørte firhjuling og så på geparder. Firhjulingkjøringen var mildt sagt kjedelig. Man kjørte på en lang rekke med en leder forran, på en plan og kjedelig rute, med entoppfart på 10km/t.

The cheetah experience var mye gøyere.vi fikk en liten liten undervisning om dem, så gikk vi inn til dem. De hadde 12 stk der, men vi gikk til en innhengning der det var 2stk. Og dr fikk vi klappet og kost med dem. Det var faktisk ganske kult. Vi satt og koste med en drapsmaskin, og fikk den til å male som en traktor. Tok vi hånden forran munnen, sleiket den oss, og tungen var som sandpapir. Kul og annerledes opplevelse.

På stedet vi bodde var det jo også mulighet for å ri, og det måtte jo vo prøve. Og bare så det er sagt, det er gøy. Jeg har sittet på en hest en gang før, 20m i kanskje et halvt minutt. Nå ble jeg plassert rett på hesteryggen, uten sadel. Det var så vanskelig finne ballansen, og jeg satt og vinglet frem og tilbake. Plutselig travet den, og jeg spratt opp og ned som en hoppetusse på bellegningsstein. Jeg fikk prøvd også med sadel, og da var det straks mye bedre. Hadde faktisk litt ballanse da.

Neste dag prøvde jeg igjen, og da red jeg bare uten sadel, og det gikk mye bedre. Red rolig rundt og hadde grei kontroll. Hadde til og med litt galopp, på bar hesterygg.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i ferie og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s