Et brøkdelssekund fra mulig uaktsom drap

I dag hadde jeg en skikkelig ekkel og ubehagelig opplevelse. En opplevelse som satte en skikkelig støkk i meg, og som gjør meg enda litt mer våken i trafikken.

Jeg var ferdig på jobb og hadde hatt en tur på Sartor Senter. På vei hjem, ut fra Kolltveittunnellen, tar jeg til høyre i rundkjøringen og fortsetter inn på riksvei 561 i 80-sonen. Jeg kjører bak en annen bil, alt er rutine, og jeg legger merke til at det står en mørk bil på plassen rett til høyre for meg. Da, helt plutselig, står eller går det en liten jente i kjeledress midt i min kjørefil. Jeg rekker ikke å tenke eller vurdere situasjonen, bare merker at jeg hogger i bremsene, og kaster bilen over i motsatt kjørefelt. Jeg ser hele situasjonen i sakte film, og registrer at panseret på bilen sneier jenten som prøver å komme seg over. Jeg får bilen tilbake i riktig fil, og ser at bare litt lengre fremme at det er flere biler som kommer i mot meg i det kjørefeltet jeg nettop lå i.

Bilen forran meg kjører sakte. Jeg kjører sakte. Jeg prøver å forstå hva som akkurat skjedde. At jeg så fort, ut fra ingenting plutselig kunne vært skyld i et lite barns tragiske påkjørsel, og i værstefall død. Dette var en kraftig påminnelse om at man ikke kan bli forsiktig og våken nok i trafikken. Jeg takker min skaper for at det gikk bra denne gangen.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

3 svar til Et brøkdelssekund fra mulig uaktsom drap

  1. hglondal sier:

    Uff. Sånne opplevelser glemmer man aldri.

  2. Jonathan sier:

    Englevakt 🙂

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s