Sør-Afrika 2011, del 1


Det er fredag kveld i Johannesburg, og vi har akkurat landet etter 10 timers flytur. Vi er klare for nye to uker i landet som har gjort et dypt intrykk på oss. Bagasjen plukkes opp, vi skaffer oss leiebilen og retter snuten mot Vanderbijlpark, ca en times kjøring sør for Johannesburg.

Forventningene til sol og sommer har vært litt laber, fordi vi vet at det er regnsesong for øyeblikket, og vi har sett på værvarsel at det er meldt endel regn. Men den første dagen begynner veldig bra. Småskyet og oppunder 30 grader funker det. En ting som jeg husker fra i fjor er at man må være veldig forsiktig med solen her nede. Den er nemlig mye mye sterkere enn hjemme og andre steder i Sør Afrika. Vanderbijlpark ligger på ca 1600 moh og solen kan derfor sette mang en sterk hud på en hard prøve.

Vi soler oss litt, bader, leser, spiser, spiller litt fotball og volleyball og nyter dagen. Mange gode venners selskap setter spissen på det hele.

Neste dag begynner likt som den foregående. Sol, litt delvis skyet og varmt. I dag får jeg, Petter og min bror Erlend en etterlengtet hårklipp av søsteren til Helges forlovede. Det er skikkelig herlig å få av seg manken i varmen, og nyter nå en lettere og kjøligere tilværelse i topplokket.

Når vi sitter ved svigerfamilien til bruttern, inviterer far i huset oss med på en fisketur. Vi takker ja og kaster oss i bilen med henger og kano på slep. Da vi ankommer elven, viser det seg at den er ganske oversvømmet i forhold til normal tilstand, noe som gjør at det er så mye vannføring at vi ikke legger ut i kano. Vi stiller oss i stedet på elvebredden og agner forsiktig kroken, før vi slepper snøret ut. Stangen settes i mudderet ved elvebredden og så er det bare å vente på napp. Jeg fikk dratt opp to fisker, og selv om de ikke var særlig stor, var det gøy nok allikavel. Petter fikk også sin, men klarte å miste den uti etter at den var kommet på land. Svigerfar ser på himmelen og sier at vi bør komme oss tilbake, det nærmer seg et uvær. Så får vi se om det blir noe spektakulært i løpet av kvelden. Ekstremvær er gøy uansett hvor man befinner seg.

Stay tuned.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i ferie og merket med , . Bokmerk permalenken.

8 svar til Sør-Afrika 2011, del 1

 1. Esther sier:

  Hei Torbjørn! Så gøy at du skriver og legger ut bilder! Skikkelig artig å følge med må eg si! Gleder meg med dere!! Det var min drøm å kunne dratt med dere nedover;);) Men jeg tror jeg har lyst å dra dit en annen gang i stedet, å oppleve det landet som du fortalte så innspirerende om;);) Ha en fortsatt strålendes ferie og en flott kommende festhelg!!! Gratulerer på forskudd;) hilsen Esther

  • tobskut sier:

   Takk Esther.. Ja, det er virkelig et land verd å besøke en gang, men da bør man oppleve litt mer av det enn bare her i Vanderbijl..Kan anbefales.

 2. Hva slags fisk er det dere fisker her da. Er det Malle? (catfish)

  • tobskut sier:

   Dette var Malle (catfish) ja.. bare noe smågreier iforhold til hva de som oftest får her. Nå fikk vi ikke så mye tid til å fikse pga uværet som var på veg. Men var morsomt likevel.

 3. Jonathan sier:

  Bra blogg då! Interessant å følge med. Ser helt fantastisk ut i Afrika!

 4. Suzanne sier:

  Ah..haha nice photos 🙂

 5. salome sier:

  .. its so nice to read about everything thats going on in Vanderbijl! im glad you are having a good time 🙂

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s