Skydive day, Sør Afrika del 6, 2011

Dagen er Søndag. Etter mange forsinkede mailer, planlegging og en følelse av skrekkblandet fryd, er dagen kommet. De unge i reisefølge skal hoppe fallskjer, tandem, hos Johannesburg Skydiving Club. Vi er 10 stykker, 4 av oss har gjort det før, for resten blir det første gang. Noen har kvidd seg hele ferien frem til nå, andre gleder seg, fordi de vet hva de går til, meg selv inkludert. Vi hoppet nemlig i fjor i Plettenberg Bay, og hadde en kjempeopplevelse derfra å ta med oss videre.

Vi skal møte opp ved DropZone (DZ) kl 0800, noe som gjør at vi setter oss i bilene 0615. Etter å ha kjørt de nødvendige km, og endelig funnet en minibank som vi kunne tømme, ankommer vi flyplassen. Flyet de bruker er en PAC 750 XL, og tar 17 mennesker på en gang, opp til 3 tandem. Vår gruppe får to og to opp om gangen, en som skal ha med kamera, og en uten. Meg og Ingvild er først ut, og jeg må si jeg gleder meg villt i forberedelsen. Ingvild har ikke gjort det før, og er litt mer spent. Vi går til flyet, setter oss inn, og på vei opp får vi de siste instruksjonene.

Vi sitter på to benker som går bakover i flyet, se bildet under. De fremste hopper først ut, og vi aker oss fremover etterhvert som jorden trekker dem til seg. På bildet ser man ikke døren, men den er til venstre litt lenger bak, og der er det litt plass på gulvet. Der setter vi oss ned, slenger bena utenfor slik at jeg henger bare i piloten min, og så kaster vi oss utenfor. Vi tar en baklengs salto når vi går ut, før vi farer nedover i 200km\t. Plutselig er morroa over, og fallskjermen løses ut. Imotsetning til forrige gang, fikk jeg nå styre skjermen nesten hele veien ned, det var litt skremmende til å begynne med, men veldig kult. Etter at vi har landet, ser jeg at også Ingvild har kommet trygt ned, og hun er helt i ekstase. Det var det kuleste hun noen gang hadde gjort, og kunne ikke fatte at hun kunne være nervøs før, det var jo bare SÅ gøy. Merkelig å se hvor lik reaksjonen til folk er etter første hopp.

Da var første av 5 turer unnagjort. De neste går slag i slag, med en del dødtid riktignok, men de kommer ned like blide hver gang. Den ene av pilotene som var med oss, Ralf, hadde hatt over 10 000 hopp, holdt på i 20 år, og rundet 50. Han har hoppet i Sør – Afrika, New Zealand, Australia, Sverige og Norge. Vi kom endel i snakk med både han og den faste kameramannen som var med, og før siste hopp med Bettina og Petter, lovte han oss en runde i baren dersom Bettina gjorde et bra hopp. Og det gjorde hun til gangs, så da måtte han holde ord.

Under dagens siste kalde drikke, kom jeg i snakk med en annen person der som var basehopper, Fritz. Han hadde vært endel i Norge, hoppet i Rogaland endel, husker ikke helt hva det het der. Han hadde også vært og hoppet i Gudvangen og selvfølgelig på ekstremsportveko på Voss. Han fortalte også at han var bestekompisen til kjæresten til Kari Traa, artig. Verden er plutselig ikke så stor. Vi fikk noen tips til ting å prøve ut den siste uken vi er her, og kjørte trette og utslitte, men full av opplevelser hjem igjen etter omtrent 9 timer ved DZ.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i ferie og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Skydive day, Sør Afrika del 6, 2011

  1. Kjetil sier:

    Wow! Imponert over at Petter turte å hoppe i fallskjerm! Men tror det nesten ikke før jeg får se det 🙂

  2. Bettina sier:

    NICE day!! Mangler bare noen bilder av folk in action og – der skulle du nok ha valgt med film/bilder Torbjørn! Har noen råe bilder fra mitt og Petter sitt hopp:)

  3. Tilbaketråkk: Tweets that mention Skydive day, Sør Afrika del 6, 2011 | -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s