Fremdeles håp om EM?

I går spilte Norge mot Portugal i EM-kvalifiseringen, noe de tapte 1-0. Tap er alltid surt, og hvertfall når det blir mål som kommer ut av ingenting. Norge kunne like gjerne ha kommet fra denne kampen med poeng. De lå godt kompakt i forsvar, og gjorde en god kamp. Stjernespilleren Ronaldo ble holdt på plass av Tromsø spilleren Høgli. Det var artig å se.

Situasjonen nå, er at det er tre lag med 10 poeng etter 5 kamper spilt, der Portugal leder på målforskjell forran Norge og Danmark. Gjenstående kamper for Norge er:
– Island, 2.september – hjemme
–  Danmark 6.september – borte
– Kypros 11.oktober – hjemme

Portugal har Kypros, Island og Danmark igjen.  Og Danmark har Norge, Kypros og Portugal. Dersom vi skal ha noe i EM å gjøre, skal vi vinne de siste hjemmekampene våre, og ta et poeng i Parken mot Danmark. Det er ikke umulig dersom vi spiller slik som mot Portugal i går. Da står vi i såfall med 17 poeng. Portugal ser ut til å ha blitt kvitt startvanskene sine, og kan faktisk vinne alle de siste kampene, noe som resultere i 19 poeng totalt, og vinner av gruppen. Dersom da Danmark taper mot Portugal, vinner mot Kypros og avgir 1 eller flere poeng mot Norge, ender vi på andre plass, og Danmark på 3.

2.plass gir såvidt meg bekjent ingen automatisk billett til EM. Det vi da må satse på er å bli den beste nr 2, noe som kan være lettere sagt enn gjort. Russland og Kroatia har 13 poeng etter 6 kamper, Sverige har 12 poeng på 5, Montenegro har 11 og Tsjekkia 9. Se mer her. Det kan gå, men endel må gå Norges vei. Dersom det ikke går, blir det kvalik kamp mot en av de andre 2`erne.

Landene som er listet over, er alle gode lag, så det blir uansett ingen lett vei. Kan vi komme til EM? Ja, så sant vi gjør jobben vår, og at «ballen» triller litt vår vei. Jeg håper virkelig vi kan klare det nå. Veldig sulten på et mersterskap. Vi heier på Norge og krysser fingrene på at det går bra utover høsten.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i fotball og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s